Tweede bekerblamage op rij voor uitgejouwd NAC: buurman RKC wint Brabantse derby

Tweede bekerblamage op rij voor uitgejouwd NAC: buurman RKC wint Brabantse derby

Gepubliceerd: dinsdag 25 september 2018 om 20:20di 25-09-2018 om 20:20

NAC Breda heeft zich in de KNVB Beker niet kunnen herstellen na de vier Eredivisie-nederlagen op rij die het heeft moeten slikken. De Bredanaars verloren de Brabantse derby van RKC Waalwijk en liggen uit de beker.

In de eerste helft leek er nog weinig aan de hand voor NAC. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag was tot twee keer toe dichtbij en voorsprong. Mitchell te Vrede raakte echter de paal en Gervane Kastaneer trof de lat. De openingstreffer viel op slag van rust aan de andere kant: Nikki Baggerman pikte een te korte terugspeelbal van Fabian Sporkslede op en passeerde Benjamin van Leer: 1-0.

Direct na rust sloegen de Waalwijkers nog een keer toe. Dylan Seys mocht een vrije trap nemen en verraste Van Leer door deze onder de muur door te schieten. NAC probeerde uit alle macht om de achterstand goed te maken, maar de nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie liet zich niet meer verrassen en was zelfs meerdere malen dichtbij de 3-0. Giovanni Korte raakte in de slotminuut voor de derde keer het aluminium, maar kon de eer namens NAC niet meer redden..

Na afloop werden de spelers van NAC getrakteerd op een 'schaam je kapot' vanuit het uitvak. De Bredanaars hebben zich in Waalwijk niet kunnen revancheren voor de bekerblamage van vorig seizoen, toen de amateurs van Achilles '29 te sterk waren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws