'Ajax denkt na zeperd bij PSV aan nieuwe verdediger: oude bekende in beeld'

'Ajax denkt na zeperd bij PSV aan nieuwe verdediger: oude bekende in beeld'

26-09-2018 06:44
396

Ajax is na de 3-0 zeperd bij PSV mogelijk alsnog van plan om een centrale verdediger aan te trekken. Lisandro Magallán is een serieuze optie voor de Amsterdammers, meldt De Telegraaf woensdag.

Boca Juniors zou de Argentijnse mandekker, die donderdag zijn 25e verjaardag viert, zijn droomtransfer gunnen. Ajax kan hem in januari zelfs voor een miljoen dollar minder inlijven dan vorige maand: voor acht miljoen dollar (7,5 miljoen euro). Dat heeft ook te maken met de financiële problemen in Argentinië, waardoor de peso steeds minder waard wordt.

Wedden

Meer odds

De belangrijkste reden is evenwel een sportieve. Omdat Boca ervan uitging dat Magallán naar Ajax zou vertrekken, haalde het met Juniors Carlos Izquierdoz al een vervanger. Bovendien heeft de Argentijnse topclub nog toptalent Leonardo Balerdi achter de hand. De komende weken moet blijken of Ajax definitief achter Magallán aangaat, schrijft De Telegraaf.

Tegen PSV werd pijnlijk duidelijk dat trainer Erik ten Hag geen goed alternatief heeft voor de geblesseerde aanvoerder Matthijs de Ligt. Nu Ajax liefst veertig miljoen euro ophaalt in de Champions League, kan de club zich makkelijker een stand-in veroorloven.

Overigens wordt Magallán ook begeerd door subtoppers uit de Primera Division en Bundesliga. Hij heeft echter een voorkeur voor Ajax, dat hem afgelopen zomer al medisch keurde, maar er niet uitkwam met Boca.