Steijn laat zoon debuteren: 'Soms juist moeilijk zoon van de trainer te zijn'

Steijn laat zoon debuteren: 'Soms juist moeilijk zoon van de trainer te zijn'

26-09-2018 11:01
32

VVV-Venlo won dinsdagavond in de eerste ronde van de KNVB Beker met 0-3 bij Westlandia. Trainer Maurice Steijn zag de mogelijkheid om zijn zoon Sem te laten debuteren in het eerste elftal. Na afloop stonden vader en zoon lachend voor de camera.

"Als je op de bank zit kan het altijd gebeuren dat je erin komt", aldus Sem voor de camera van FOX Sports. Dat hij het zoontje van de trainer is, maakt het volgens de 16-jarige middenvelder niet bepaald eenvoudig. "Het heeft meer moeilijke dan makkelijke momenten." Vader Maurice beaamt dat. "Met name de buitenwereld heeft daar heel snel een oordeel en een verhaal over. Het is soms juist moeilijk om de zoon van de trainer te zijn."

Trainer Steijn, die naast zijn zoon nog twee A-junioren liet debuteren, stelt puur naar de ontwikkeling van zijn zoon te kijken. "Het belangrijkste is dat hij makkelijk mee kan, net als alle andere A-junioren. Dat maakt het wel makkelijker die beslissing te nemen."

Dat de wedstrijd werd gespeeld bij Westlandia, in de achtertuin van het Den Haag van de familie Steijn, maakte de avond extra bijzonder. "Ja, geweldig. Er waren heel veel bekenden. Alle familie en vrienden: iedereen was er", aldus Sem, die het met zijn vader nog niet heeft gehad of hij de wedstrijdpremie met de rest van de familie moet delen. "Ik hoop het niet, ik hoop het niet", sluit hij lachend af.