Keepersdilemma in Tilburg: 'Voetballend minder, maar daar gaat het niet om'

Keepersdilemma in Tilburg: 'Voetballend minder, maar daar gaat het niet om'

26-09-2018 11:09
18

Na 199 dagen blessureleed is Mattijs Branderhorst eindelijk terug onder de lat bij Willem II. De doelman maakte zijn rentree in het gewonnen bekerduel met Volendam (1-2).

Branderhorst was vorig seizoen eerste doelman bij de Tilburgers. Nadat hij een blessure opliep in het duel met PSV raakte hij zijn basisplaats kwijt. Na de wedstrijd gaf Branderhorst voor de camera van het Brabants Dagblad aan dat hij heel blij is om terug te zijn. "Na 199 dagen is het natuurlijk geweldig om weer op het veld te staan."

Willem II-trainer Adrie Koster gaf voor de wedstrijd aan dat hij niet aan bekerkeepers doet, maar Branderhorst is er niet gerust op dat hij nu weer eerste doelman is. "Dat is nog afwachten. Ik weet alleen dat ik nu mocht spelen omdat ik het op trainingen heb laten zien. Maar daar halen we een hoog niveau, we doen niet voor elkaar onder."
 
De 24-jarige doelman uit Tiel weet waar hij goed in is. Als Koster voor hem kiest dan kiest hij voor iemand die de organisatie goed neerzet en rust brengt in de verdediging. "Misschien ben ik voetballend iets minder, maar een echte keeper die gaat om de ballen tegen te houden."