Vitesse zegt huur stadion op: 'Vitesse betaalt een ton per wedstrijd'

Vitesse zegt huur stadion op: 'Vitesse betaalt een ton per wedstrijd'

26-09-2018 11:37
126

Vitesse heeft besloten de huur van stadion Gelredome op te zeggen. De Arnhemmers vinden dat de club een relatief hoge huur moet betalen voor het stadion. De directie gaat op zoek naar oplossingen.

Dat meldt Omroep Gelderland. Vitesse moest voor 1 oktober beslissen of het de verbintenis met de Exploitatiemaatschappij Gelredome langdurig wilde verlengen. Wanneer de club dat niet zou doen, zou de verbintenis automatisch worden verlengd. Het nieuwe contract zou dan doorlopen tot 2043. De huidige verbintenis loopt tot 2023.

"We moesten dus iets doen", aldus Vitesse-directeur Joost de Wit tegenover de regionale omroep. "Kijk, heel veel andere clubs kunnen 365 dagen gebruik maken van het stadion. En daar dus ook veel extra inkomsten uithalen. Wij niet. Vitesse betaalt ook nog eens in vergelijking veel meer aan huur. Voor 22 wedstrijden in een seizoen moeten wij ruim 1,8 miljoen euro betalen. Dat is een ton per wedstrijd."

Vitesse heeft de komende vijf jaar nog de zekerheid dat het in het Gelredome kan blijven spelen. Het liefst blijft de club daar ook. "Het is een mooi stadion waar we graag zijn", aldus De Wit. "We hopen niet dat het zo ver hoeft te komen en dat we er op een gezonde manier over kunnen praten. De huur is nu gewoon te hoog."

De Arnhemmers gaan met de nieuwe eigenaar Nedstede, dat het stadion begin september kocht, en de Exploitatiemaatschappij Gelredome naar kijken of er een plossing kan worden gevonden.