Bezem door Jong Oranje-selectie: revelatie Dilrosun en Ajacieden toegevoegd

Bezem door Jong Oranje-selectie: revelatie Dilrosun en Ajacieden toegevoegd

26-09-2018 13:34
43

Hertha BSC-revelatie Javairo Dilrosun is één van de zes nieuwe namen in de voorselectie van Jong Oranje. De KNVB maakt woensdag bekend dat naast Dilrosun ook onder meer Perr Schuurs (Ajax) en Tyrell Malacia (Feyenoord) zijn toegevoegd. 

Dilrosun, Schuurs, Malacia, Sherel Floranus (sc Heerenveen), Maarten Paes (FC Utrecht) en Kaj Sierhuis (Ajax) waren eerder deze maand niet van de partij toen Jong Oranje op de Vijverberg een ontluisterende nederlaag leed tegen Jong Schotland en daarmee de kansen op kwalificatie voor het EK verspeelde. Nu behoort het zestal wél tot de 26-koppige voor selectie van bondscoach Erwin van de Looi. Op 5 oktober wordt de daadwerkelijke selectie onthuld. 

"We staan nu op de rand van uitschakeling en als je je als Nederlands team niet plaatst voor een eindtoernooi dan heb je het niet goed gedaan. Hoe pijnlijk dit ook is, we moeten vooruitkijken", zegt Van de Looi op de website van de voetbalbond

Tijdens de vorige interlandperiode maakten Justin Bijlow, Timothy Fosu-Mensah, Pablo Rosario, Arnaut Groeneveld en Steven Bergwijn nog deel uit van de Jong Oranje-selectie. Vooralsnog zijn zij in de running voor het 'grote' Nederlands elftal.  

Jong Oranje speelt op 12 oktober in Riga tegen de leeftijdsgenoten uit Letland. Op 16 oktober volgt het kwalificatieduel met Oekraïne. Die interland wordt afgewerkt in Doetinchem.