ADO wint moeiteloos in KNVB Beker: nieuwe spits maakte eerste goals

26-09-2018 18:54
44

ADO Den Haag heeft zich moeiteloos geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Op bezoek bij amateurclub OJC Rosmalen scoorde de ploeg van Fons Groenendijk zes keer: 0-6.

ADO had 24 minuten nodig om op voorsprong te komen in Rosmalen. Nasser El Khayati, de gedeelde topscorer van de Eredivisie (zeven doelpunten in zes duels), brak de ban. Voor rust werd het ook nog 0-2 en 0-3. Tomas Necid maakte zijn eerste treffer in het ADO-shirt en Tom Beugelsdijk pakte uit met een fraai schot van afstand. In de tweede helft scoorde ADO nog drie keer. El Khayati, Sheraldo Becker en Necid bepaalden de eindstand op 0-6.

ADO speelde in Rosmalen met een aantal oude bekenden, waaronder Robert Zwinkels en Shaquille Pinas. Na rust liet trainer Fons Groenendijk Groenendijk de negentienjarige Robin Polley als rechtsback in het betaald voetbal debuteren. Ook kregen reserves Bas Kuipers en John Goossens de kans om zich te laten zien en net als de rest van de ploeg vertrouwen op te doen. OJC Rosmalen komt uit in de Derde Divisie.