Grote verrassing in Spanje: Barça verliest wéér punten door blunder Piqué

26-09-2018 21:52
56

FC Barcelona heeft woensdag zéér verrassend de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Precies een week na de Champions League-zege op PSV was hekkensluiter Léganes met 2-1 te sterk voor de Catalaanse grootmacht.

Barça begon met een sterke basiself, waarin alleen Luis Suarez en Jordi Alba ontbraken, aan het uitduel met Léganes. De twee kregen rust. Dat was aanvankelijk niet te merken op het veld, want de bezoekers uit Catalonië kwamen na elf minuten op voorsprong. Philippe Coutinho scoorde op schitterende wijze na een dito actie van Lionel Messi.

Het leek de opmaat voor een walk in the park voor Barcelona, maar woensdagavond bleek dat de ploeg van trainer Ernesto Valverde geen enkel punt cadeau krijgt in de Primera División. In de 52ste minuut ging het zelfs helemaal mis. Nabil El Zhar kopte een afgemeten voorzet binnen. Amper een minuut later werd het zelfs 2-1. Oscar Rodríguez Arnaiz scoorde na geklungel van Gerard Piqué.

In het laatste half uur ging Barcelona met man en macht - en invallers Suarez en Alba - op jacht naar de gelijkmaker, maar die viel niet. Dat kwam mede door fantastisch keeperswerk van Iván Cuellar. Barça verliest daardoor vijf punten in vier dagen, nadat Girona afgelopen weekend ook al een onneembare horde bleek (2-2).