Ajax verslaat amateurs dankzij bijzondere doelpuntenmakers in KNVB Beker

Ajax verslaat amateurs dankzij bijzondere doelpuntenmakers in KNVB Beker

26-09-2018 22:33
87

Ajax heeft zich eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De formatie van trainer Erik ten Hag hoefde zich woensdagavond niet bovenmatig in te spannen om de uitwedstrijd tegen tweedeklasser Te Werve in winst om te zetten: 0-7.

Ten Hag gaf nagenoeg alle basisspelers rust tegen Te Werve: alleen Carel Eiting en David Neres behielden hun basisplaats. Perr Schuurs en Mitchel Bakker maakten hun debuut voor Ajax en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Na exact tien minuten opende Schuurs de score met een droge knal: 0-1.

Dat bleek het startschot voor een zorgeloze avond voor Ajax, dat nog voor rust uitliep naar een 0-4 voorsprong. Kasper Dolberg, Donny van de Beek en Zakaria Labyad maakten de doelpunten. Het was de eerste treffer van Dolberg sinds zijn terugkeer en de eerste treffer van Labyad in het shirt van Ajax.

Na rust speelde Ajax met de rem erop, maar wist het toch nog drie keer te scoren. Labyad maakte met een bekeken schot zijn tweede van de avond en invaller Jurgen Ekkelenkamp opende zijn rekening voor Ajax. Het slotakkoord was voor Ryan Gravenberch, die zich de jongste doelpuntenmaker van Ajax ooit mag noemen (16 jaar en 4 maanden).