'Stofzuiger' en 'gifkikker' van PSV: Ik voel me wel een type Van Bommel

'Stofzuiger' en 'gifkikker' van PSV: "Ik voel me wel een type Van Bommel"

27-09-2018 08:45
30

Michal Sadilek vindt zichzelf een 'type Van Bommel'. De negentienjarige middenvelder van PSV maakt zijn minuten bij Jong PSV, waar hij 'de stofzuiger' is.

"Ik hoor van veel mensen dat ik een beetje de stofzuiger van het middenveld ben en veel ballen afpak. Gifkikker? Wat is dat? Ja, dat ben ik", lacht Sadilek voor de camera van FOX Sports. Ook ziet hij gelijkenissen met Mark van Bommel. "De trainer Van Bommel was een grote speler. Ik heb een paar wedstrijden van hem gezien. Ik voel me wel een type Van Bommel."

Van Bommel is volgens Sadilek een trainer die behoorlijk tekeer kan gaan als hij boos is. "Het is een trainer die altijd wil winnen. Hij wil graag voetballen. Volgens mij hebben wij goede voetballers. Ook als je vandaag (woensdag tegen Excelsior Maassluis, red.) kijkt naar het elftal, met Bart Ramselaar en Érick Gutiérrez."

Sadilek kan op meerdere posities uit de voeten. "Ik ben een echte zes, maar ik kan ook op acht spelen. Wij spelen met twee controlerende middenvelders, dus het maakt niet uit of ik op zes of op acht speel."

Lees ook: Van Bommel complimenteert PSV-debutant: "Een fijne speler om mee te werken"