Busquets tekent nieuw contract bij Barcelona met gigantische afkoopclausule

Busquets tekent nieuw contract bij Barcelona met gigantische afkoopclausule

27-09-2018 14:19
27

FC Barcelona heeft overeenstemming bereikt met Sergio Busquets over een vernieuwd contract. Donderdagochtend zette de middenvelder zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis, waarin een afkoopclausule van liefst 500 miljoen euro is opgenomen.

Dat meldt FC Barcelona via de officiële kanalen. Het nieuwe contract van Busquets loopt tot 30 juni 2023. De afkoopclausule  lag in zijn vorige contract al op 200 miljoen euro, maar is met nog eens 300 miljoen euro verhoogd. Op het digitale huis prijst Barcelona de 'intelligentie, balans en het inzicht' van de middenvelder. 'Zijn eigenschappen zijn onuitputtelijk. De nummer 5 van Barça is het bolwerk van de defensie en van onschatbare waarde in de aanval.'

Busquets is de reserve-aanvoerder van de Catalanen en heeft al 490 wedstrijden gespeeld voor Barcelona. In elf seizoenen kwam hij tot dertien goals. Met Barcelona haalde hij liefst 28 prijzen binnen, waaronder het landskampioenschap (zeven keer), de Copa del Rey (zes keer), de Champions League (drie keer), het WK voor clubteams (drie keer), de UEFA Super Cup (drie keer) en de Spaanse Super Cup (zes keer).