Weghorst liet Premier League-transfer afketsen: Het leek mij niet verstandig

Weghorst liet Premier League-transfer afketsen: "Het leek mij niet verstandig"

27-09-2018 14:54
22

Wout Weghorst maakte deze zomer de overstap van AZ naar VfL Wolfsburg, maar stond óók in de belangstelling van een Premier League-club. De 26-jarige spits zag dat echter niet zitten.

Ooit hoopt hij voor Liverpool te spelen, op Anfield. Die droom staat echter in de ijskast. "Iedere keuze in mijn carrière heb ik bewust gemaakt om mij zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Alles stapje voor stapje, niet te gehaast. Weloverwogen. Dat geldt ook voor mijn besluit om nu naar Wolfsburg te gaan", vertelt Weghorst aan ELF Voetbal Magazine.

"Ik kon deze zomer naar een club in de Premier League (naar verluidt West Ham United, red.), maar toen ik erover nadacht leek het mij niet verstandig. Ik denk dat je in Engeland minder tijd krijgt om in jezelf te investeren en je te ontwikkelen. Daar moet je er direct staan en als dat niet gebeurt word je zo weer aan de kant gezet."

Weghorst is op zijn plek bij Wolfsburg. "Het is niet zo dat je in de Bundesliga niet gelijk moet presteren, maar hier schatte ik de kans op speeltijd en ruimte om in mezelf te investeren hoger in. Wolfsburg had al langere tijd interesse en tegen het einde van vorig seizoen ben ik met de directie en trainer gaan praten. Die gesprekken waren positief."