Robben adviseert bij Bayern: Ik denk dat hij iets rustiger moet worden

Robben adviseert bij Bayern: "Ik denk dat hij iets rustiger moet worden"

Gepubliceerd: donderdag 27 september 2018 om 16:30do 27-09-2018 om 16:30

Arjen Robben heeft een tip voor Renato Sanches, nu de middenvelder deze zomer is teruggekeerd bij Bayern München. Vorig seizoen werd de 21-jarige Portugees verhuurd aan Premier League-club Swansea City.

Sanches krijgt in de eerste weken van het seizoen veel speelminuten. Om zijn oude vorm helemaal te hervinden, heeft de jonge middenvelder advies gekregen van Bayern-routinier Robben. "Renato heeft ongelooflijk veel kracht, dat is mooi. Maar hij neemt die kracht, zijn snelheid en agressiviteit mee in zijn schoten", aldus Robben. "Ik denk dat hij iets rustiger moet worden voordat hij schiet, even ademen en dan uithalen."

Bayern-coach Niko Kovac vergeleek Sanches in gesprek met het Duitse BILD onlangs met Duitse legende en wereldkampioen Lothar Matthäus. Sanches ziet dit als een grote eer. "Het is een ongelooflijke eer om te worden vergeleken met een van de grootste voetballers," aldus de middenvelder. "Als de coach dat zegt, dan is dat een nóg grotere eer." Sanches lijkt zodoende op de weg terug bij Der Rekordmeister. Hij ligt nog tot de zomer van 2021 vast in de Allianz Arena. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Renato Sanches gaat het alsnog maken bij Bayern

(871 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws