Bruggink: 'Klaas-Jan heeft daar maling aan, maar Dolberg heeft daar problemen mee'

Bruggink: 'Klaas-Jan heeft daar maling aan, maar Dolberg heeft daar problemen mee'

Gepubliceerd: donderdag 27 september 2018 om 19:20do 27-09-2018 om 19:20

Arnold Bruggink stelt dat de komst van Klaas-Jan Huntelaar nadelig is geweest voor Kasper Dolberg. De Deense spits is sinds de entree van de 35-jarige routinier, mede door blessureleed, uit beeld verdwenen.

"Ik denk dat het nog wel een tijdje gaat duren", reageert Bruggink bij FOX Sports op de vraag hoe lang het nog duurt voor Dolberg weer basisspeler is. "Ten Hag is volgens mij heel erg gecharmeerd van Huntelaar, ook om zijn karakter in het elftal. Hij moet gebruikt worden vanwege zijn grote kracht. Dat is nog steeds in de zestien meter. Dolberg zal moeten laten zien dat hij weer beter is. Er is gebleken dat hij daar toch wat moeite mee heeft."

"Ik heb altijd gemerkt dat de komst van Huntelaar Dolberg in de weg heeft gezeten", vervolgt Bruggink. "Toen Gertjan Verbeek (die in de FOX-studio naast hem zit, red.) mijn trainer was bij Heerenveen kreeg je echt de tijd om wedstrijden te spelen. Hij zei: wat er ook gebeurt, jij gaat gewoon spelen. Je denkt toch wanneer je zestig minuten niet gescoord hebt, je Huntelaar ziet warmlopen en het publiek de naam van Huntelaar scandeert: potverdikkeme, daar ga ik zometeen."

"Dan heb jij het vuile werk opgeknapt en Huntelaar legt er dan eentje binnen. Dat is toch vervelend. Klaas-Jan heeft daar maling aan, maar het lijkt dat Dolberg daar problemen mee heeft", stelt Bruggink. "Ik vond het altijd prettig als een trainer dan zei: wat er ook gebeurt, jij staat er de volgende keer weer."

Poll

Komt het goed met Dolberg?

(2602 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws