De Graafschap vangt bot bij drie spelers: Voor onze begrippen een megasalaris

De Graafschap vangt bot bij drie spelers: "Voor onze begrippen een megasalaris"

28-09-2018 09:38
56

De Graafschap begon het seizoen flitsend met een sensationele thuiszege op Feyenoord, maar sindsdien zit de klad erin. In de laatste vijf wedstrijden pakten De Superboeren slechts één punt. De onrust onder de supporters groeit, erkent technisch manager Peter Hofstede.

De achterban is vooral kritisch op het spelersbeleid. "In mijn positie krijg je altijd shit over je heen, maar de kritiek raakt me persoonlijk wel", reageert Hofstede in de Gelderlander. "Ik krijg af en toe vervelende berichten. Ik vind het nog veel te vroeg om conclusies te trekken, maar begrijp het chagrijn over het vertoonde spel in thuiswedstrijden.'"

De Graafschap haalde deze zomer tien nieuwe spelers. "Erik Bakker en Leeroy Owusu zijn meerwaarden, van Hidde Jurjus en Ted van de Pavert weten we ook wat ze kunnen. We hebben de selectie aangevuld met talenten uit de eerste divisie, in de hoop dat zij zich doorontwikkelen. In die categorie moeten wij het ook zoeken, want basisspelers van middenmoters in de Eredivisie zijn financieel onhaalbaar."

Ook de komst van Joey van den Berg bleek geen haalbare kaart. De routinier koos voor NEC, dat een niveau lager speelt. Hofstede: "Ja, we wilden financieel heel ver gaan om hem te halen. Het ging voor onze begrippen om een megasalaris. We dachten akkoord te zijn, maar hij wilde voor drie jaar tekenen voor hetzelfde bedrag. Dat was niet verantwoord. Ook spelers als Ben Rienstra (sc Heerenveen) en Léon Bergsma (AZ) waren onhaalbaar."