Ontslagen Salden mag toch bij FC Volendam blijven: Paar dagen bedenktijd

Ontslagen Salden mag toch bij FC Volendam blijven: "Paar dagen bedenktijd"

29-09-2018 12:59
9

FC Volendam zorgde zaterdagmiddag voor het eerste trainersontslag van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen. De Wijdbroeken zegden Misha Salden een dag na het 2-2 gelijkspel bij Helmond Sport de wacht aan, volgens voorzitter Henk Kras een noodzakelijk besluit.

De huidige negentiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie is ver beneden de verwachtingen van de club, benadrukt Kras. "Een ploeg als Helmond Sport daar moeten wij overheen lopen. Dit kunnen we, ook naar onze supporters, sponsoren en Raad van Commissarissen, niet langer dragen", laat de voorzitter weten aan NH Nieuws. "We hebben op 6 april voor het laatst gewonnen. Op een gegeven moment houdt het gewoon op."

Wedden

Meer odds

Kras hoopt voor de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk van vrijdag 5 oktober een nieuwe trainer aan te stellen. De vrijdag 45 jaar oud geworden Salden kan wél voor het Andere Oranje blijven werken. "Als manager voetbalzaken heeft Misha uitstekend gefunctioneerd", stelt de voorzitter. "We willen hem graag voor die functie behouden voor de club. Daar hebben we hem een paar dagen bedenktijd voor gegeven."

Lees ook: Eerste Keuken Kampioen Divisie-ontslag een feit: 'Geen perspectief in de toekomst'