Vitesse-Rotterdammer mag debuteren in De Kuip: Ja, dat is wel machtig

Vitesse-Rotterdammer mag debuteren in De Kuip: "Ja, dat is wel machtig"

29-09-2018 13:42
21

Vitesse-verdediger Danilo Doekhi staat aan de vooravond van zijn Eredivisie-debuut namens de Arnhemmers. De twintigjarige Rotterdammer speelde woensdag in de KNVB Beker al negentig minuten mee tegen RKAV Volendam, maar mag nu tegen uitgerekend Feyenoord zijn eerste competitieminuten maken.

De bij Excelsior en Ajax opgeleide verdediger profiteert van de schorsing van Maikel van der Werff en de enkelblessure van Rasmus Thelander. Doekhi staat tijdens zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen direct tegenover Robin van Persie en Nicolai Jörgensen. "Een fantastische opdracht. Ik kan me hier helemaal in vastbijten", lat hij weten aan De Gelderlander. "Ik heb hier lang naar uitgekeken. De basis is alles. Ik ben er ook klaar voor."

De vriendenkring van Doekhi bestaat uit zowel Feyenoord- als Ajax-fans. "Je kunt wel raden hoe de stemming is. De ene gunt me de winst. En ruim ook. De ander hoopt op een afgang voor Vitesse", lacht hij. "Ik vind dat prachtig. Een beetje rivaliteit, een beetje pesten, mag best." De centrale verdediger kan dan ook niet wachten totdat het zondagmiddag 16.45 uur is. "Ik heb al heel vaak tegen Justin Bijlow gespeeld. Dat was op Varkenoord. Nu sta ik in De Kuip. Voor mijn competitiedebuut bij Vitesse. Ja, dat is wel machtig."