Viergever zorgt voor spraakmakend moment: 'Op een gegeven moment wel duidelijk'

Viergever zorgt voor spraakmakend moment: 'Op een gegeven moment wel duidelijk'

29-09-2018 21:27
93

Hét moment uit de tweede helft tussen NAC Breda en PSV (0-2) op zaterdagavond was ongetwijfeld het VAR-moment rond Nick Viergever. De verdediger van PSV vond het zelf terecht dat zijn handsbal in het strafschopgebied géén penalty opleverde. 

Na de duidelijke handsbal van de routinier ging scheidsrechter Dennis Higler in overleg met de videoscheidsrechter. Het uiteindelijke oordeel: géén strafschop. Die beslissing leidde tot veel frustratie bij de spelers van NAC en het thuispubliek. 

"Eigenlijk wilde ik geen risico nemen en de bal in één keer wegtrappen. Maar de bal stuiterde verkeerd", zei Viergever na afloop voor de camera van FOX Sports. "De bal kwam ongelukkig op mijn arm of hand. Dat was onbewust. Op een gegeven moment was wel duidelijk dat de videoarbiter er niet meer tussen zou komen."

De linkspoot vond PSV met name in de eerste helft matig voor de dag komen. "We leden veel onnodig balverlies en maakten verkeerde keuzes. Uiteindelijk trekken we als team deze wedstrijd wel weer over de streep."

Lees ook: De Jong en Malen bezorgen zakelijk PSV zevende opeenvolgende overwinning