Real laat misstap FC Barcelona onbestraft: teleurstellende derby tegen Atlético

Real laat misstap FC Barcelona onbestraft: teleurstellende derby tegen Atlético

29-09-2018 22:45
14

Een matige derby tussen Real Madrid en Atlético Madrid is zaterdagavond geëindigd zoals-ie begon: 0-0. De twee Spaanse topclubs hielden elkaar in evenwicht. 

Voor aanvang van de ontmoeting in Madrid wisten Real en Atlético dat FC Barcelona dure punten had laten liggen tegen Athletic Bilbao (1-1). Er kon dus geprofiteerd worden. Real had zelfs de kans om de koppositie over te pakken van Barça. 

In de eerste helft waren de beste kansen voor Atlético. Antoine Griezmann kwam oog in oog te staan met Thibaut Courtois. Met enig fortuin wist de goalie het schot van de Fransman te keren. Courtois trad ook reddend op bij een inzet van Diego Costa. 

Gareth Bale kreeg in de eerste helft de beste kans namens De Koninklijke. Jan Oblak lag in de weg. Opmerkelijk genoeg werd Bale overigens gewisseld in de rust. Zonder de Welshman deed Real het na rust iets beter. Met Dani Ceballos op het versterkte middenveld kwam Atlético er niet meer doorheen. 

Na de pauze waren er nog een paar kansjes: Marco Asensio stuitte op Oblak en ook Dani Carvajal miste een kans. Door de doelpuntloze remise blijft Barcelona koploper. Real heeft weliswaar net zo veel punten (14), maar het doelsaldo is iets minder. Atlético heeft twee punten minder.