'Fan-tas-tische' start Veerman in Duitsland: 'Weten niet waar ze het over hebben'

'Fan-tas-tische' start Veerman in Duitsland: 'Weten niet waar ze het over hebben'

30-09-2018 10:12
31

Henk Veerman is enthousiast over zijn eerste maand in de 2.Bundesliga. In augustus verkaste de Volendamse spits van sc Heerenveen naar FC St. Pauli. In vijf competitieduels was Veerman (27) drie keer trefzeker. 

"Man, het is hier fan-tas-tisch. Ik lees weleens dat ik een stapje heb terug gedaan van Heerenveen naar Sankt Pauli, maar die mensen weten echt niet waar ze het over hebben", vertelt Veerman in gesprek met Voetbal International

"De eerste wedstrijd stond ik ernaast, maar toen had ik ook nog niet eens mee kunnen trainen. De sfeer in het stadion was geweldig, maar je kan natuurlijk niet wachten tot jezelf speelt. In de vier wedstrijden die ik daarna heb gespeeld, heb ik er drie gemaakt en een assist gegeven. Dan doe je het goed."

"Zeker als je het niveau ziet. Dat ligt dichter bij PSV dan bij de Eerste Divisie. Die gasten rennen hier gewoon gemiddeld dertien kilometer per wedstrijd, pfffff, die lopen en lopen en lopen. De laatste week wonnen we twee keer, maar alle ogen zijn natuurlijk al vanaf de eerste dag gericht op die derby", doelt Veerman op de beladen clash met buurman Hamburger SV van zondagmiddag. "Spelen we weer voor een kleine zestig duizend man."