Update: KNVB is het niet eens met Nijhuis en VAR en seponeert rode kaart

Update: KNVB is het niet eens met Nijhuis en VAR en seponeert rode kaart

01-10-2018 13:43
132

Dick Advocaat heeft het gehad met Dennis Higler. De scheidsrechter deed zondag dienst als VAR bij FC Groningen - FC Utrecht, maar ging volgens Advocaat in de fout bij de rode kaart voor Simon Gustafson.

In de tweede helft kreeg Gustafson na een stevige tackle een rode kaart van Bas Nijhuis. Advocaat begreep er niets, vroeg om de VAR, maar Higler bekrachtigde vanuit Zeist het oordeel van Nijhuis: rood. "Ik heb twintig man gesproken en alle twintig zeggen dat het geen rode kaart is. Nijhuis en de VAR wel", reageert Advocaat bij FOX Sports.

Higler was de videoscheidsrechter van dienst en Advocaat heeft géén goede ervaringen met hem. "Ja, dat is dezelfde man die bij Sparta - Emmen zat. Dat is zeker niet mijn vriend", aldus de Utrecht-trainer na het 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen.

Advocaat refereert aan een omstreden VAR-moment op 20 mei, toen Sparta degradeerde tegen Emmen. Jeroen Veldmate leek Fred Friday naar de grond te trekken in het strafschopgebied, maar Higler zag er geen strafschop in. "Laat ik maar niets over de scheids zeggen. Dit wist ik van tevoren toen we hem kregen, ik ben niet zo'n fan van hem", zei Advocaat toen.

Update 01/10, 13:43 uur: FC Utrecht-trainer Dick Advocaat vond de rode kaart voor Simon Gustafson onterecht en hij krijgt gelijk. De Domstedelingen laten via de officiële kanalen weten dat de rode kaart voor Gustafson is geseponeerd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s