Van Hooijdonk: 'De man in Zeist moet je een stok en een hond geven'

Van Hooijdonk: 'De man in Zeist moet je een stok en een hond geven'

Gepubliceerd: zondag 30 september 2018 om 23:25zo 30-09-2018 om 23:25

Pierre van Hooijdonk vindt dat de VAR voortaan in mag grijpen bij schwalbes. Hirving Lozano stelde zich zaterdagavond tegen NAC Breda behoorlijk aan door erg makkelijk naar de grond te gaan, terwijl er weinig aan de hand was. Lozano had al geel, maar werd gespaard door Dennis Higler.

"Dat was een Berghuisje", doelt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal op de actie die Feyenoorder Steven Berghuis een week eerder maakte tegen FC Utrecht. "Je bent geneigd om te denken dat er iets gebeurd is, maar dit is niets. Die VAR mag alleen rode kaarten geven. Dit is natuurlijk geen rode kaart, maar wil je dit helemaal uitbannen, dan moet je misschien toch meer gaan dreigen. Dat een VAR hier toch wél in kan grijpen."

"De VAR is hartstikke leuk. Het heeft voordelen, dat hebben we allemaal erkend. Maar in ieder praatprogramma gaat het een kwartier lang over de VAR, dus de duidelijkheid is er blijkbaar niet", zegt presentator Kees Jansma. "We hebben allemaal voorlichting gehad in Zeist, maar ook ik twijfelde gister hoor. Ik begrijp wel dat het niet gebeurt omdat het in een split-second moet worden beslist, maar we blíjven erover discussieren."

Van Hooijdonk heeft geen goed woord over voor de videoarbitrage van zaterdagavond in Breda. Na het veelbesproken penaltymoment rond Nick Viergever volgde een opstootje. Higler gaf Luuk de Jong én Gianluca Nijholt geel, maar de speler van NAC distantieerde zich juist van de commotie. "Higler kreeg door dat hij deze twee spelers geel moest geven."

"Daar waren ze over aan het discussiëren, niet over het penaltymoment. Degene die in Zeist achter de knoppen zit moet je een stok en een hond geven. Die is zo blind als maar zijn kan. Je geeft iemand de opdracht om iemand een kaart te geven die helemaal niets heeft gedaan."

Lees ook: Lozano zet zichzelf voor paal in Breda met gênante schwalbe

Poll

Eens met Van Hooijdonk?

(1164 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws