Dolberg: 'Er ligt iets moois voor me. Dat er twijfels zijn, maakt me niets uit'

Dolberg: 'Er ligt iets moois voor me. Dat er twijfels zijn, maakt me niets uit'

01-10-2018 07:43
34

Kasper Dolberg scoorde zaterdag als invaller met zijn eerste balcontact voor Ajax. De Deense spits is terug na maanden blessureleed. Hij denkt dat zijn blessures niet alleen met pech te maken hebben.

"Mijn lichaam heeft moeten wennen aan topvoetbal", zegt Dolberg in het Algemeen Dagblad. "En dat moet het nog steeds. Ik kwam heel snel in het eerste elftal en speelde daar twee keer per week op hoog niveau. Of mijn lichaam daar wel klaar voor was? Het was gek geweest als mijn lijf er klaar voor was. Maar het ging toen goed. Het voelt niet alsof ik nu de prijs betaal voor die periode, maar ik moet wel hard blijven werken om mijn lichaam sterker te maken."

Dolberg loopt niet weg voor de concurrentie met Klaas-Jan Huntelaar, vertelt hij. "Of dat mij juist tegenwerkt? Ik denk dat iedereen een voorbeeld kan nemen aan zijn mentaliteit. Hij is vijftien jaar ouder dan ik ben en hij wil nog steeds alles spelen. Alleen al door naar hem te kijken leer ik. Als het gaat om bewegingen, timing. Dan kan ik alleen maar goed naar kijken. Hij heeft nog altijd die drive. Bijzonder om te zien. Bovendien is hij gewoon een goeie kerel. Ik moet laten zien dat ik beter ben dan Klaas."

Mede door te leren van Huntelaar wil de Deen terug naar zijn topniveau. "Het is al veel vaker gezegd en geschreven: mijn wedstrijd in de Europa League tegen Celta de Vigo was de beste die ik heb gespeeld. Ik weet zeker dat dát gevoel snel terugkomt. Ik ben hongerig en wil dat ook laten zien. Ik heb steun van mijn familie, maar uiteindelijk moet je het zelf doen. Er ligt iets moois voor me. Ik geloof er in. Dat er twijfels zijn of ik ooit nog dat niveau ga halen? Maakt me echt niks uit..."