Veerman: 'Dat is hier toch anders, ik mis dat wel aan Heerenveen, hoor'

Veerman: 'Dat is hier toch anders, ik mis dat wel aan Heerenveen, hoor'

01-10-2018 11:38
23

Henk Veerman heeft het naar zijn zin bij St. Pauli. In de 2.Bundesliga wordt de Volendamse spits wekelijks fysiek op de proef gesteld, vertelt hij in gesprek met de Leeuwarder Courant. Veerman werd in augustus door St. Pauli overgenomen van sc Heerenveen. Sindsdien was hij drie keer trefzeker. 

"Ik stond laatst tegen een verdediger van FC Köln, dat was niet normaal", aldus de targetman. "Die jongen was een kop groter dan ik. Volgens mij sliep hij in het krachthonk. Maar ze kunnen ook nog goed voetballen. Zo speelt bij Köln bijvoorbeeld Jonas Hector. Die staat gewoon bij het Duitse nationale elftal in de basis."

"Het voetbal is totaal anders dan in Nederland. Ik speelde in de Eredivisie weleens wedstrijden waarin vrijwel niets gebeurde. Dat je achteraf denkt: goh, wat jammer, deze anderhalf uur van mijn leven krijg ik niet meer terug. Ik kan je vertellen: dat is in Duitsland ondenkbaar."

Zijn teamgenoten van St. Pauli zijn erg behulpzaam. "Ze betrekken me overal bij. Alleen is het contact toch anders als je elkaar niet goed verstaat. Dat mis ik wel aan Heerenveen, hoor. De kleedkamer waarin je dezelfde taal spreekt, de geintjes die je met elkaar maakt. Daarom moet ik zo snel mogelijk Duits leren."