Update: 'Vitesse minstens een half jaar zonder Matavz na succesvolle operatie'

Update: 'Vitesse minstens een half jaar zonder Matavz na succesvolle operatie'

02-10-2018 08:07
53

De schade aan het linkerbeen van Vitesse-spits Tim Matavz is groter dan gedacht, meldt De Gelderlander. De 29-jarige Sloveen viel zondagmiddag geblesseerd uit tegen Feyenoord en moest per brancard het veld van De Kuip verlaten.

De medische staf constateerde zondag al dat Matavz zijn kuitbeen had gebroken. De spits is maandag geopereerd in het Arnhemse Rijnstate Ziekenhuis, waar de medici ook schade aan de enkelbanden hebben geconstateerd. Wat deze tegenslag betekent voor het herstel van de Sloveen, laat De Gelderlander in het midden. Zeker is dat Matavz in 2018 niet meer in actie zal komen.

De topscorer van Vitesse kwam zondag bijzonder ongelukkig terecht en zorgde voor veel paniek in De Kuip. Het wegvallen van Matavz is de volgende tegenvaller voor de Arnhemmers, die al met een overvolle ziekenboeg kampen. Charly Musonda, Hillary Gong, Arnold Kruiswijk en Rasmus Thelander zitten al langere tijd in de lappenmand, terwijl ook Martin Odegaard en Bryan Linssen moesten passen voor het uitduel met Feyenoord.

Update 2/10, 8.07 uur: Tim Matavz staat veel langer aan de kant dan verwacht. Vitesse moet het minstens een half jaar zonder de spits stellen, meldt De Telegraaf. Matavz liep in de wedstrijd tegen Feyenoord een kuitbeenbreuk op. Daarnaast heeft hij een beschadiging aan de enkelbanden. Hij werd maandag met succes geopereerd in Arnhem.