'Zaakwaarnemer Cocu pakt vliegtuig om zaken af te handelen met Fenerbahçe'

'Zaakwaarnemer Cocu pakt vliegtuig om zaken af te handelen met Fenerbahçe'

02-10-2018 13:13
37

Volgens Turkse media is het niet de vraag óf, maar wannéér Phillip Cocu zijn congé krijgt als trainer van Fenerbahçe. Na een dramatische seizoensstart hangt het zwaard van Damocles boven het hoofd van de Nederlandse coach. Zaakwaarnemer Rob Jansen zou inmiddels onderweg zijn naar Istanbul. 

De missie van de trip van Jansen naar Turkije laat zich raden. Volgens onder meer NTV Spor gaat hij met de voorzitter van Fenerbahçe praten over een vertrekregeling. Jansen behartigt al jarenlang de zaken van Cocu. Afgelopen zomer regelde hij een lucratief contract bij Fener voor Cocu. Na een rampstart in de Süper Lig én uitschakeling in de voorronde van de Champions League wil de Turkse topclub nu blijkbaar al van de Nederlander af. 

Een ander verhaal in de Turkse pers gaat over een directievergadering die voor zondag 14 oktober gepland staat. Tijdens die bijeenkomst zou Fenerbahçe de naam van de nieuwe trainer willen onthullen. Deze week al hoopt Fener alles af te handelen met Cocu en Jansen. 

In Istanbul zingen inmiddels diverse trainersnamen rond. Antonio Conte, voormalig coach van onder meer Chelsea en Juventus, zou in beeld zijn om de opvolger van Cocu te worden. Ook Ersun Yanal wordt genoemd.