'Barcelona stuurt scouts naar Allianz Arena: vijf spelers in de belangstelling'

'Barcelona stuurt scouts naar Allianz Arena: vijf spelers in de belangstelling'

02-10-2018 15:14
69

Scouts van FC Barcelona zijn dinsdagavond aandachtig toeschouwer tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Bayern München en Ajax. Er komen liefst vijf spelers in actie die op interesse van de Catalanen kunnen rekenen.

Dat meldt El Mundo Deportivo althans. Het is geen verrassing dat Barça in de Allianz Arena is om Frenkie de Jong te bekijken. De 21-jarige middenvelder prijkt hoog op het verlanglijstje van diverse Europese grootmachten en moet al 75 tot tachtig miljoen euro opleveren. Volgens MD zijn Matthijs de Ligt en vooral Nicolas Tagliafico een stuk betaalbaarder.

Net als De Jong werd De Ligt al eens in verband gebracht met de Spaanse kampioen, maar de interesse in Tagliafico is nieuw. De Argentijn lijkt in beeld te om als stand-in van Jordi Alba te gaan fungeren in Camp Nou. Hij maakte al indruk in de Champions League met twee goals tegen AEK Athene. Ook droeg Tagliafico de aanvoerdersband bij Argentinië door de absentie van Lionel Messi.

Namens Bayern prijken David Alaba en Joshua Kimmich op het lijstje. De interesse in de vleugelverdedigers is opmerkelijk doordat Barça al beschikt over Sergi Roberto en Alba.