Ten Hag: 'Hij levert vanaf rechts meeste rendement op, maar dat doet Ziyech ook'

Ten Hag: 'Hij levert vanaf rechts meeste rendement op, maar dat doet Ziyech ook'

02-10-2018 15:38
51

David Neres was vorig seizoen belangrijk voor Ajax met veertien goals en dertien assists in 32 wedstrijden. Met slechts één assist in zes duels blijven zijn cijfers dit seizoen achter. Dat heeft te maken met zijn nieuwe rol, beseft trainer Erik ten Hag.

Neres is door Hakim Ziyech verdreven van de rechterkant en speelt nu voornamelijk vanaf links of achter de spits. "David heeft een aantal keren op zijn nieuwe positie gespeeld en dat gaat een beetje wisselend. De ene keer, zoals tegen Vitesse, gaat het goed. Hij heeft echter ook mindere wedstrijden gespeeld", zegt Ten Hag tegen Ajax Life. "Tadic, Ziyech en Neres wisselen regelmatig van positie."

"Ik weet dat Neres op rechts het meeste rendement oplevert, maar op die positie haalt Ziyech voor het team ook het meeste rendement", vervolgt Ten Hag. "Ik zoek naar de juiste balans voor het elftal en Neres heeft als nummer tien ook een assist gegeven. Hij heeft weliswaar één assist op zijn naam staan, maar aan de 0-4 van Huntelaar tegen Vitesse ging ook een goede bal van David vooraf."

Ten Hag verwacht dat Neres vanzelf zal wennen aan zijn nieuwe posities. "Het gaat soms goed, maar er zitten ook mindere wedstrijden tussen en dan wordt het nogal zoeken, maar dat heeft ook wat tijd nodig. We spelen met drie totaal verschillende type voetballers voorin en wat de beste oplossing is, kan van wedstrijd tot wedstrijd verschillen."