Nijhuis pareert kritiek: 'Dan moet ik wel overtuigd worden door de VAR'

Nijhuis pareert kritiek: 'Dan moet ik wel overtuigd worden door de VAR'

02-10-2018 19:30
45

Bas Nijhuis trok zondag een rode kaart voor Simon Gustafson in de wedstrijden tussen FC Groningen en FC Utrecht. In een reactie laat de arbiter weten dat de VAR niet duidelijk genoeg was.

"Hij zei: Bas, wij twijfelen of rood wel de juiste keus is. Wij zien niet dat hij echt doorloopt. Een aantal zaken werd daarin verteld, maar voor mij kwam het over als twijfel", aldus Nijhuis voor de camera van Veronica Inside. "Het werd niet echt verteld als: Bas, je moet nu naar zijlijn gaan. Rode kaart is verkeerd, moet geel zijn. Hier komen en naar het beeld kijken. Dat werd niet gezegd."

Volgens Nijhuis klonk er vooral twijfel in de stem van videoscheidsrechter Jeroen Manschot. "Het was meer een lang verhaal met twijfel in zijn stem of het wel rood was. Als ik dan op veld sta en ik heb voor mijn beleving iets gezien wat honderd procent rood is, dan moet ik wel overtuigd worden door de VAR."

Toch stelt Nijhuis dat het voorval wel een leermoment is voor hem. "De VAR had in deze wat dominanter moeten zijn, maar het is voor mij een leermoment. De volgende keer als de VAR twijfel uitspreekt dan ga ik nog duidelijker vragen: moet ik gaan kijken ja of nee?"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie