Groep F: Lyon knokt zich met invaller Depay terug van achterstand, late zege City

02-10-2018 23:06
4

In Groep F boekte Manchester City vroeg op de avond een late zege. Olympique Lyon knokte zich na een 0-2 achterstand terug en pakte met invaller Memphis Depay een puntje. De Fransen blijven daardoor koploper in de groep met vier punten, City volgt op een punt.

Olympique Lyon - Shakhtar Donetsk

Met Memphis Depay op de bank begon Olympique Lyon aan het tweede groepsduel in de Champions League. De Fransen wisten de uitstekende start van het toernooi (1-2 winst bij Manchester City) geen vervolg te geven: in eigen stadion kwam de ploeg met 0-2 achter en moest het alle moeite doen om een punt uit het vuur te slepen.

Op slag van rust kwamen de bezoekers uit Oekraine op voorsprong. Júnior Moraes tekende in Lyon voor de openingstreffer na terugleggen van Ismaily. Kort na rust leek Lyon gelijk te maken, maar de goal van Houssem Aouar werd afgekeurd wegens buitenspel.

Niet lang daarna viel de goal aan de andere kant. Shakhtar wist in de tegenstoot een overtal te creeeren. Moraes tekende met een bekeken schot voor zijn tweede van de avond: 0-2. Memphis Depay werd vervolgens ingebracht en daarna kantelde de wedstrijd.

Eerst tekende Moussa Dembélé voor de aansluitingstreffer op aangeven van Nabil Fekir. Niet veel later was het zelfs 2-2. Léo Dubois werkte een voorzet van opnieuw Fekir tegen de touwen.

Hoffenheim - Manchester City
Manchester City heeft de eerste Champions League-overwinning van dit seizoen te pakken. The Citizens verloren twee weken geleden thuis van Olympique Lyon en hadden het ook in Duitsland lastig, waar TSG Hoffenheim de tegenstander was. Toch werd er gewonnen: 1-2.

City leek een loodzware avond tegemoet te gaan, nadat Hoffenheim, waar Joshua Brenet en Justin Hoogman in de basis begonnen, al in de eerste minuut op voorsprong kwam. Ishak Belfodil liep knap tussen twee City-verdedigers en schoot de bal al na 43 seconden onder doelman Ederson. City was een paar minuten van de leg, maar kwam al snel langszij. Leroy Sané kreeg de bal na een steekpass, waarna Sergio Aguëro de bal op de vijfmeterlijn binnen schoot.

City was daarna de betere partij, maar had de pech dat scheidsrechter Damir Skomina een aantal beslissingen nam die in het nadeel van de Engelse topclub waren. Zo had de ploeg van Pep Guardiola tot twee keer toe een strafschop verdiend. City leek ook het tweede duel niet te gaan winnen, maar in de 87e minuut strafte David Silva een defensieve fout hard af: 1-2.