St. Juste: 'Ik zei: doe maar. Thuis was ik mijn paarse kapsel alweer vergeten'

St. Juste: 'Ik zei: doe maar. Thuis was ik mijn paarse kapsel alweer vergeten'

03-10-2018 08:06
23

Feyenoord-verdediger Jerry St. Juste trok onlangs de aandacht door met een paars kapsel te spelen tegen FC Utrecht. De 21-jarige rechtsback was, vooral op social media, het mikpunt van spot, maar vindt zelf alle ophef schromelijk overdreven.

St. Juste gaat elke week naar de kapper, vertelt hij aan Voetbal International. "Joh, ik heb mijn haar blond gehad, grijs, zilver en ik hoorde er niemand over", aldus de international van Jong Oranje, die ditmaal door de kapper gevraagd werd of hij een paarse coupe zag zitten. "Ik zei: oké, doe maar. Nou, de kapper deed het en ik ging weer naar huis, op de bank liggen, voetbal kijken, mijn rust pakken voor de wedstrijd van de volgende dag. Ik was het eigenlijk alweer vergeten, dat ik met een paars kapsel rondliep."

Zijn medespelers van Feyenoord keken er nauwelijks van op. "Hé, paars! Ach, dat is gewoon Jer z'n ding, cool. Het is zoals ik ben. Ik zie er graag verzorgd uit, zoals ík dat mooi vind", laat de verdediger weten. "Jassen, broeken, schoenen; ik combineer van alles met elkaar en dat conflicteert soms misschien met wat gangbaar is." St. Juste hoopt hiermee een voorbeeld voor anderen te zijn. "Ik vind het gewoon wel belangrijk dat mensen kunnen zijn hoe ze zich voelen, hoe ze wíllen zijn."

"Heb ik er nog iets mee bereikt"
Dit zou vooral bij kinderen het geval moeten zijn, vindt St. Juste. "Daar is hoe je eruitziet heel vaak een item, ben je anders dan anderen kun je zo maar worden gepest. Misschien putten zij wel zelfvertrouwen uit mijn paarse coupe. Als voetballer lig ik toch onder een vergrootglas", stelt de rechtsback, die na de wedstrijd tegen FC Utrecht veel positieve reacties heeft ontvangen. "Na afloop kreeg ik vooral opmerkingen van mensen die me vertelden dat ze het mooi vonden, ze zelf twijfelden, maar het nu ook gingen doen. Heb ik er nog iets mee bereikt."

Lees ook: St. Juste af van opvallende haarkleur: 'Als je dat als speler wil, kan dat gewoon'