'Hij zal bij PSV alleen maar beter worden, zijn droom is voor Barça te spelen'

'Hij zal bij PSV alleen maar beter worden, zijn droom is voor Barça te spelen'

03-10-2018 08:45
53

De ouders van Erick Gutiérrez zijn blij met de overstap van hun zoon naar PSV. Ze denken dat de 23-jarige middenvelder veel steun zal hebben aan Hirving Lozano in Eindhoven.

"PSV is een grote club en de mensen hier zijn allemaal heel vriendelijk, behulpzaam en gezellig", zegt moeder María in Voetbal International. "Bovendien heeft hij Hirving die hem steunt, hij voelt inmiddels ook als familie voor Erick en voor ons. Wij zijn heel trots op hem en hij heeft dit alleen maar bereikt omdat hij zijn droom wilde waarmaken. Die droom heeft hem erdoorheen gesleept."

Daarmee doelt Mariá Gutiérrez op de lastige jaren van haar zoon in de jeugd bij Pachuca. "Het was heel moeilijk voor ons om Erick op zo'n jonge leeftijd naar Pachuca te laten gaan. Het is niet dichtbij en we wisten dat we hem niet veel zouden zien. Voor Erick was het ook moeilijk om zo ver van zijn familie te zijn. Maar hij had een droom en wij wisten dat hij het goed zou hebben bij Pachuca."

"We hebben van alles gestuurd om hem te helpen en te steunen", vertelt María. "Een klein beetje geld, maar bijvoorbeeld ook een shirt dat was gesigneerd door zijn broer en zus. Dat emotioneerde hem enorm."

De familie Gutiérrez denkt dat PSV niet de laatste stap is voor de middenvelder. "Hij zal bij PSV alleen maar beter worden. En als hij goed genoeg is, zal hij naar een nog grotere club in een grotere competitie gaan. Dat weet ik zeker. Zijn droom is voor Barcelona te spelen, we zullen zien of hij het zo ver kan schoppen. Aan zijn vasthoudendheid zal het zeker niet liggen."