Denswil over Champions League met Ajax: 'Mochten geen foto's maken van stadion'

Denswil over Champions League met Ajax: 'Mochten geen foto's maken van stadion'

03-10-2018 11:33
45

Stefano Denswil speelt nu drie jaar bij Club Brugge en weet inmiddels hoe het is om Champions League te spelen. De Nederlander geniet van de potjes op het hoogste Europese niveau, maar stelt dat het verder 'gewoon om een pot voetballen' gaat.

Toch was de eerste keer dat Denswil de Champions League-hymne hoorde een bijzonder moment. "Bij mijn debuut in de Champions League, met Ajax in Barcelona, had ik wel kippenvel. Plots zie je Messi, die je alleen kent van televisie", vertelt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws. "En toch was ik niet echt onder de indruk Het is niet dat ik met mijn mond open stond te kijken naar Camp Nou."

Dat hij zijn opleiding bij Ajax genoot, speelt daar mogelijk een rol bij. "Als je te veel respect toont voor iets... Van Ajax mochten we geen foto's maken van het stadion, want dan sta je eigenlijk al 1-0 achter. Hoe prachtig sommige stadions ook zijn - Club Brugge heeft geen 80.000 stoeltjes- , ik zal nooit foto's nemen of filmpjes maken", legt hij uit.

Denswil probeert zich zo relaxed mogelijk voor te bereiden op het duel van woensdagavond met Atletico Madrid. "Zoals altijd. 't Is niet dat ik denk: 'Godverdomme, de hele wereld kijkt straks mee. Ik mag geen fout maken, anders zal iedereen het gezien hebben.' Je moet niet te gestrest zijn."