Jans over aanstelling Robben: 'Moet je los zien van Arjen, laat ik aan hem over'

Jans over aanstelling Robben: 'Moet je los zien van Arjen, laat ik aan hem over'

03-10-2018 13:16
21

FC Groningen heeft Hans Robben aangesteld als talentenbegeleider. Die aanstelling voedt de speculatie over een mogelijke terugkeer van zijn zoon Arjen. Volgens technisch manager Ron Jans moeten die dingen echter los van elkaar worden gezien.

"Haha, ja, in ieder geval één Robben op de loonlijst van FC Groningen", aldus de technisch manager lachend tegenover RTV Noord. "Ik hoorde van de week dat Arjen nog niet aan stoppen denkt. Maar nee, dat laat ik aan hem zelf over. Dit moet je er ook los van zien hoor. Hans heeft zoveel ervaring op dit gebied en binnen de voetballerij is dit nog een beetje onontgonnen. Daar proberen we wat mee te doen."

De oudere Robben moet bij Groningen jonge spelers gaan begeleiden. "Als jij bijvoorbeeld naar het buitenland gaat en je bent nog niet getrouwd of je hebt geen gezinnetje, wat doe je dan in je vrije tijd? Wat doe je met je voeding? En je financiën? Daar gaat Hans onze (jonge) spelers mee helpen, zodat je je vooral kunt focussen op het voetballen."

De selectie van Groningen heeft echter veel jonge spelers en Hans Robben is er maar één keer per week. "Het kan zijn dat dat in de toekomst meer wordt. Hij werkt ook nog voor het Noorderpoort dus het wordt sowieso geen full-time."