Groep A: Perfecte score voor Dortmund en Atlético, bijzondere avond Groeneveld

03-10-2018 22:54
12

Borussia Dortmund en Atlético Madrid zijn na twee groepsduels nog foutloos in de Champions League. De Duitsers wonnen van AS Monaco, terwijl Atlético Madrid ondanks een wereldgoal van Arnaut 'Danjuma' Groeneveld afrekende met Club Brugge.

Dortmund - Monaco
Monaco verkocht voor 350 miljoen euro aan spelers en ondervindt daar dit seizoen de gevolgen van. De ploeg van trainer Leonardo Jardim is totaal uit vorm. Ook in de uitwedstrijd tegen Dortmund was het kommer en kwel. Het overwicht van de Duitsers was in de eerste helft duidelijk, maar werd pas na rust in de score uitgedrukt.

De Deense vleugelaanvaller Jacob Bruun Larsen, de laatste weken goed op dreef, brak na 51 minuten de ban. Paco Alcacer miste vervolgens een strafschop, maar maakte die misser amper twee minuten later goed door de Monaco-doelman te omspelen en de trekker over te halen. Marco Reus maakte er in de slotfase ook nog 3-0 van. Dortmund staat na twee groepsduels op zes punten. Monaco is puntloos.

Atlético Madrid - Club Brugge
Club Brugge kon in Spanje niet voor een verrassing zorgen, maar na afloop van het duel met Atlético Madrid zal het wel over een speler van de Belgische kampioen gaan. Groeneveld, die vorig seizoen nog in de Keuken Kampioen Divisie speelde met NEC, passeerde Jan Oblak in de eerste helft met een weergaloos afstandsschot.

De treffer van Groeneveld betekende de 1-1, nadat Antoine Griezmann zijn ploeg op voorsprong had gezet. De Franse spits sloeg in de tweede helft nog een keer toe, waarna Koke in blessuretijd de 3-1 maakte. Bij Club Brugge stonden naast Groeneveld nog twee Nederlanders in de basis: Stefano Denswil en Ruud Vormer.