Van Bommel baalt van controversiële momenten: 'Buitenspel en rode kaart'

Van Bommel baalt van controversiële momenten: 'Buitenspel en rode kaart'

03-10-2018 23:23
135

Mark van Bommel baalt van twee controversiële momenten in de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale. De trainer was tevreden over het optreden van PSV, maar details gaven de doorslag.

“Ik ben zeker trots op mijn elftal”, zegt Van Bommel bij Veronica. “We hebben echt wel ons niveau gehaald. Alleen op details verlies je deze wedstrijd.” Daarmee wijst hij niet naar de ongelukkige doelman Jeroen Zoet. “Zuur?”, reageert hij op de vraag van Hélène Hendriks. “Nee, dat is te makkelijk.”

“Wat ik hoor is dat de eerste goal van Inter buitenspel was”, vervolgt Van Bommel. “En voordat zij die 1-1 maken is het volgens mij een rode kaart. Anders kan iedere keeper buiten de zestien een handsbal maken.” Volgens de coach werd een honderd procent scoringskans ontnomen. “Stevie is rechtsbenig, dus hij draait rechts om de keeper heen, waardoor hij in een veel betere positie komt om die bal met zijn binnenkant binnen te schieten. Het was niet zo dat een speler in de lijn van de bal stond. Dat is heel jammer.”

Van Bommel noemt het ‘bepalende momenten in een wedstrijd'. “Naast die details, is Inter gewoon een heel goede ploeg. Maar wij hebben het zeker niet slecht gedaan. Er zit wel een beetje pech bij. Net als die omhaal van Malen, die haalt de keeper er heel erg goed uit. Het was net niet goed genoeg om een resultaat te halen. We hadden meer verdiend.”