'Ik zorg dat ik presteer bij PSV, Nederlands elftal zijn allemaal extra dingetjes'

'Ik zorg dat ik presteer bij PSV, Nederlands elftal zijn allemaal extra dingetjes'

04-10-2018 08:14
33

Met een schitterend doelpunt en een sterk optreden tegen Internazionale solliciteerde Pablo Rosario naar een definitieve selectie voor Oranje. De middenvelder van PSV kreeg na afloop te horen dat bondscoach Ronald Koeman op de tribune zat.

"Ik zorg dat ik presteer bij PSV. Het Nederlands elftal zijn allemaal extra dingetjes, ik zie het vrijdag wel. Ik ben heel rustig", laat Rosario weten aan Voetbal International. "Het is mooi dat ik erkenning krijg. Maar als je in zo'n team speelt als waarin ik nu speel, dan kan iedereen goed mee. Dat is een compliment naar het team."

Rosario zette PSV tegen Inter op schitterende wijze op voorsprong. "Ik ben heel blij met mijn eerste goal, maar ik sta hier toch met een zuur gevoel omdat we geen punten hebben", verwijst hij naar de 1-2 nederlaag.

De middenvelder vindt dat de Italianen nog voor rust met tien man hadden moeten staan na de handsbal van doelman Samir Handanovic. "Steve is op snelheid niet te kloppen, de keeper ging duidelijk met zijn hand naar de bal. Ik denk dat hij een rode kaart had moeten hebben. Het was een honderd procent scoringskans", zegt hij tegen Veronica.

Met elf man boog Inter de score om. "Heel zonde. Op een cruciaal moment kregen we een goal tegen. We deden niet onder voor Inter, kregen kansen op 2-0. Je merkt dat Inter net een stukje meer ervaring heeft. Het was niemands fout, we verliezen als team."