Miljoenenaankoop van Ajax begint met pech: 'Mijn been onmiddellijk gebroken'

Miljoenenaankoop van Ajax begint met pech: 'Mijn been onmiddellijk gebroken'

04-10-2018 16:58
117

Ajax betaalde dit jaar ruim acht miljoen euro voor Hassane Bandé, maar de Burkinese aanvaller heeft door een gebroken kuitbeen zijn waarde nog niet kunnen bewijzen. Na de jaarwisseling hoopt Bandé zijn rentree te maken. In de tussentijd wacht hij nog op excuses vanuit België.

"Ajax is een echt grote uitdaging voor mij. Jammer genoeg begon die met een zware blessure waardoor ik nog niet kon spelen. Maar in januari hoop ik er weer te staan", laat Bandé weten aan Voetbalkrant. In de voorbereiding brak hij zijn kuitbeen. "We speelden onze vierde oefenwedstrijd, tegen Anderlecht. In de tiende minuut verloor een speler in mijn buurt de bal en voor ik het wist ging hij met de voet vooruit. Mijn been was onmiddellijk gebroken."

"Ik heb enorm veel pijn gehad, bovendien is dit mijn allereerste zware blessure", aldus Bandé. Excuses vanuit België zijn tot op heden uitgebleven. "Wie het was? Mohammed Dauda. Ik snapte niet waarom hij in een voorbereidingswedstrijd zo ging tackelen. En als je dat dan doet, zijn excuses toch het minimum? Ook van Anderlecht heb ik niets gehoord. Ik steek er geen energie in, want daardoor ga ik niet sneller fit geraken."