NEC raakt doelman kwijt: 'De blessure heeft ons allemaal enorm aangegrepen'

NEC raakt doelman kwijt: 'De blessure heeft ons allemaal enorm aangegrepen'

Gepubliceerd: donderdag 4 oktober 2018 om 17:46do 04-10-2018 om 17:46

NEC moet het de komende maanden stellen zonder Norbert Alblas. De doelman heeft een knieblessure opgelopen en is in elk geval tot en met de winterstop uitgeschakeld.

Dat bevestigt NEC donderdag via de officiële kanalen. Alblas raakte vorige week vrijdag in de topper tegen Go Ahead Eagles geblesseerd en start komende week met zijn revalidatietraject. De 23-jarige doelman, die deze zomer transfervrij overkwam van Ajax, keepte vijf van de zeven wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Marco van Duin (31) wordt waarschijnlijk aangewezen als zijn vervanger.

"De blessure van Norbert heeft ons allemaal enorm aangegrepen", reageert technisch directeur Remco Oversier. "Zowel het team als Norbert zelf is enorm geschrokken van deze blessure, echter kenmerkt het de ploeg en de staf dat men als één blok achter hem staat. Iedereen bij de club steunt Norbert in zijn herstel en we zijn er van overtuigd dat hij sterker dan ooit terugkomt."

Het is de tweede keer dat Alblas een zware knieblessure oploopt. In 2014 scheurde hij in dienst van Ajax de voorste kruisband in zijn rechterknie af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws