'Manchester United vreest voor torenhoge afkoopsom en houdt vast aan Mourinho'

'Manchester United vreest voor torenhoge afkoopsom en houdt vast aan Mourinho'

04-10-2018 18:40
33

Hoewel manager José Mourinho onder grote druk staat bij Manchester United, blijft de club vasthouden aan de Portugees, meldt The Independent. Wanneer The Mancunians zich willen ontdoen van Mourinho, staat daar een torenhoge afkoopsom tegenover.

De 55-jarige manager heeft nog een contract tot de zomer van 2020. Een ontslag op staande voet zou betekenen dat Manchester United de Portugees liefst 13,5 miljoen euro mee zou moeten geven. Mourinho zou niet de eerste ontslagen manager zijn die Old Trafford met een miljoenenbedrag verlaat. David Moyes mocht in 2014 zijn koffers pakken en kreeg bijna acht miljoen euro mee. Twee jaar later was het de beurt aan Louis van Gaal: zijn ontslag kostte The Red Devils negen miljoen euro.

Bovendien lijken er, in de ogen van voorzitter Ed Woodward, geen geschikte vervangers op de markt zijn. De momenteel clubloze Zinedine Zidane wordt het meest nadrukkelijk in verband gebracht met Manchester United, maar de clubleiding is naar verluidt niet overtuigd van diens kwaliteiten. Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino zou wel een serieuze kandidaat zijn, maar de kans dat The Spurs hun Argentijnse manager naar een concurrent willen laten vertrekken lijkt nihil.

Manchester United heeft beroerde weken achter de rug: de club wist niet te winnen van Wolverhampton Wanderers, tweedeklasser Derby County, West Ham United en Valencia. Mourinho ligt bovendien overhoop met meerdere spelers. The Sun schreef woensdag dat het doek valt voor de Portugees wanneer Manchester United zaterdag niet wint van Newcastle United.