Van Persie kan aanklager niet overtuigen, maar Klassieker lijkt niet in gevaar

Van Persie kan aanklager niet overtuigen, maar Klassieker lijkt niet in gevaar

04-10-2018 21:10
107

De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil Robin van Persie ook na de hoorzitting van donderdagavond schorsen voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk. De uitspraak van de tuchtcommissie volgt vrijdagochtend.

De tuchtcommissie kan de straf nog aanpassen, maar dat is niet waarschijnlijk. Daardoor lijkt de Klassieker tegen Ajax niet in gevaar te komen voor de aanvoerder van Feyenoord. De aanvaller moet nu vermoedelijk de duels met Willem II (uit) en PEC Zwolle (thuis) missen. Hij had het schikkingsvoorstel van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, afgewezen omdat hij de straf veel te zwaar vindt.

Van Persie kreeg afgelopen weekeinde een rode kaart in het duel met Vitesse (2-1) zege. Feyenoord-jurist Joris van Benthem vroeg namens de topscorer aller tijden van Oranje om vrijspraak. "Ik maakte met mijn linkerbeen een sliding om de bal te veroveren. Die maakte ik van de zijkant", vertelde Van Persie, geciteerd door De Telegraaf. "Toen ik zag dat ik de bal niet kon raken, heb ik in een split second mijn been teruggetrokken. Het ligt niet in mijn aard om spelers te blesseren."

"Wat ook een klein beetje mee mag wegen is het feit dat ik nu acht, negen maanden terug ben en in de tijd nog geen enkele gele kaart heb gepakt", aldus de routinier. "Ik heb me louter positief opgesteld tegen scheidsrechters en tegenstanders. U heeft hier niet te maken met een benenbreker of een keiharde speler."