Piepjonge Ajax-debutant: 'Ik wil prijzen pakken. Ik doe het niet voor de fame'

Piepjonge Ajax-debutant: 'Ik wil prijzen pakken. Ik doe het niet voor de fame'

04-10-2018 21:40
37

Het gaat hard met de carrière van Ryan Gravenberch. De zestienjarige middenvelder mag zich sinds kort de jongste debutant én doelpuntenmaker noemen van Ajax. Hoewel de schijnwerpers nu op hem gericht zijn, blijft hij rustig.

“Ik denk dat ik een rustige jongen ben, relaxed, zo ben ik altijd geweest. Ik hou van voetbal, dat staat op één. Ik was vroeger een lief, klein jongetje. Dat is nu wel iets anders. Nu ben ik meer ‘stout’, ik durf meer”, zegt Gravenberch tegen Ajax TV. Hij was wel altijd vastberaden. “Ik wil prijzen pakken. Ik doe het niet voor de fame, maar voor het voetbal. Het gaat heel snel.”

Gravenberch maakt al een langere periode een stormachtige ontwikkeling door. "Toen ik vroeg werd doorgeschoven in de jeugdteams, dacht ik wel: ‘het gaat goed met mij’. Ik heb veel lichtingen overgeslagen. Daardoor besef ik niet altijd dat ik zestien jaar ben", vertelt de middenvelder.

Dat Gravenberch zijn debuut maakte tijdens de afstraffing tegen PSV in Eindhoven, deert hem niet. "Ik wilde altijd al invallen en mijn debuut maken in Ajax 1, ook als het zo’n wedstrijd is. Mijn smile kan niet meer weg. Ik ben blij dat ik dit heb mogen bereiken. Het was eerlijk gezegd ook mijn doel om de snelste debutant en doelpuntenmaker worden."

"Ik moet nu nieuwe doelen stellen, want ik ben er nog niet", beseft Gravenberch. "Ik moet doorpakken."