Breaking news

'PSV hoopt na Unnerstall-deal op meer en klopt bij Twente aan voor Drommel'

Hoesen verwelkomt 'topgozer' in VS: 'In de Eredivisie ook tegen hem gespeeld'

Hoesen verwelkomt 'topgozer' in VS: 'In de Eredivisie ook tegen hem gespeeld'

Gepubliceerd: vrijdag 5 oktober 2018 om 12:22vr 05-10-2018 om 12:22

Danny Hoesen speelt al bijna twee jaar voor San Jose Earthquakes in de Verenigde Staten. Na een jaar op huurbasis tekende hij afgelopen winter een driejarig contract - en daar is hij blij mee. Bij FC Groningen zat hij op een dood spoor.

"Het liep in Groningen niet vanwege bepaalde redenen. Het best is dan om uit elkaar te gaan. Toen kwam deze kans in de Verenigde Staten op mijn pad. Ik overlegde met mijn familie, vrienden, informeerde bij andere jongens daar en besloot de uitdaging aan te gaan", vertelt hij aan ELF Voetbal. "Wat had ik te verliezen? Ik wilde vaker spelen. En dat is gelukt."

Bij San Jose Earthquakes speelt Hoesen samen met oud-Vitessenaren Guram Kashia en Valeri Qazaishvili. "Ik hoorde in de zomer van Vako (Qazaishvili, red.) dat de club met Kashia sprak", aldus Hoesen. "Dat maakte me vrolijk. In de Eredivisie heb ik enkele keren tegen hem gespeeld. Het viel me op dat hij bij iedereen respect afdwingt. Guram is een topgozer, heb ik zelf gemerkt."

Het mooie weer in San Jose is daarnaast mooi meegenomen volgens Hoesen. "Het wordt hier tussen maart en november niet kouder dan 25 graden. Maar ook niet warmer dan dertig. Heerlijk. In maart heeft het voor de laatste keer geregend." 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws