Koeman maakt definitieve Oranje-selectie bekend: debuut voor vier spelers

Koeman maakt definitieve Oranje-selectie bekend: debuut voor vier spelers

05-10-2018 12:04
256

Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Steven Bergwijn (allen PSV) en Arnaut Danjuma Groeneveld (Club Brugge) debuteren in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman heeft in totaal 25 spelers opgeroepen.

De keuze van Koeman voor Dumfries is het meest verrassend. De rechtsback van PSV behoorde niet tot de 31-koppige voorselectie. Het is de eerste keer dat Dumfries, maar ook Rosario, Bergwijn en Groeneveld bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal zitten. Het viertal maakte deze week nog minuten in de Champions League.

Koeman zat woensdagavond op de tribune in het Philips Stadion, waar PSV de degens kruiste met Internazionale (1-2). Hij zag daar Dumfries, Rosario, Bergwijn, Jeroen Zoet, Luuk de Jong en Stefan de Vrij aan het werk. Dumfries zat niet bij de voorselectie, maar krijgt de voorkeur boven Kenny Tete. De rechtsback van Olympique Lyon valt buiten de boot.

PSV is hofleverancier met vijf spelers. Naast Tete hebben Justin Bijlow (Feyenoord), Timothy Fosu-Mensah (Fulham), Terence Kongolo (Huddersfield Town), Ruud Vormer (Club Brugge), Justin Kluivert (AS Roma) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) de laatste schifting niet overleefd. AZ-doelman Marco Bizot neemt de plek in van Sergio Padt, die de laatste interlands derde keeper was bij Oranje.

Oranje treedt zaterdag 13 oktober om 20.45 uur aan tegen Duitsland. Het duel om de Nations League wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena. Na het duel met de Duitsers reist Oranje naar Brussel, waar dinsdag 16 oktober een vriendschappelijke ontmoeting staat gepland met de Rode Duivels (aftrap 20.45 uur).

De volledige Oranje-selectie:

Doel: Jasper Cillessen, Marco Bizot, Jeroen Zoet

Verdediging: Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt, Hans Hateboer, Denzel Dumfries, Nathan Aké, Patrick van Aanholt, Daley Blind

Middenveld: Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Davy Pröpper, Marten de Roon, Pablo Rosario, Kevin Strootman, Tonny Vilhena, Georginio Wijnaldum

Aanval: Quincy Promes, Luuk de Jong, Arnaut Danjuma Groeneveld, Memphis Depay, Steven Bergwijn