Voormalig Heerenveen-spits opgeroepen voor Duitsland: 'Willen hem leren kennen'

Voormalig Heerenveen-spits opgeroepen voor Duitsland: 'Willen hem leren kennen'

05-10-2018 13:43
21

Bondscoach Joachim Löw van Duitsland heeft zijn selectie voor de aankomende interlandperiode bekend gemaakt. Mark Uth, voormalig speler van Heracles en Heerenveen, is voor het eerst opgeroepen en kan zijn debuut gaan maken.

De spits vertrok na twintig doelpunten in de Eredivisie naar Hoffenheim, waar hij een goede indruk achterliet. Met veertien doelpunten in de Bundesliga vorig seizoen verdiende hij een transfer naar Schalke 04, waar hij nog wacht op zijn eerste doelpunt. Löw is benieuwd wat Uth kan betekenen voor Die Mannschaft. "We volgen Mark al langer en willen hem beter leren kennen. Hij is dynamisch, snel en straalt gevaar uit voor het doel van de tegenstander", aldus de bondscoach op de website van de Duitse voetbalbond.

Duitsland speelt op zaterdag 13 oktober in de Johan Cruijff ArenA tegen Nederland in het kader van de Nations League. Drie dagen later volgt er een wedstrijd in en tegen Frankrijk. De vorige wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland, in de Nations League, eindigde in een 0-0 gelijkspel.