'Stekelenburg appte: Kon de trainer niemand vinden bij Everton Onder 12? Haha.'

'Stekelenburg appte: Kon de trainer niemand vinden bij Everton Onder 12? Haha.'

05-10-2018 16:45
38

Het Premier League-avontuur van Davy Klaassen was geen succes. De oud-aanvoerder van Ajax – die in Duitsland al wél zijn draai heeft gevonden – doet in gesprek met ELF voetbal een boekje open over zijn leven in het blauwe deel van Liverpool. 

Klaassen werd naar Everton gehaald door Ronald Koeman, maar de huidige coach van het Nederlands elftal werd al snel na Klaassens komst ontslagen. Onder de opvolgers van Koeman ging het snel bergafwaarts met Klaassen. De middenvelder doet in gesprek met ELF voetbal een boekje open over zijn ervaringen.

"Bij een van de eerste trainingen van Allardyce deed ik de warming-up mee met de gehele groep", begint hij. "Daarna kwam een assistent naar mij toe en hij vertelde dat ze een tactische training wilden doen met 23 man. Ik zat daar niet bij en vroeg: wat moet ik doen dan? Vraag maar aan de looptrainer, kreeg ik te horen. Die zei dan: Je mag het zelf weten. Bizar, maar zo ging dat. Je voelt je dan wel verbannen."
 
Klaassen vertelt dat hij veel aan Maarten Stekelenburg heeft gehad, die daar tweede keeper was. "We maakten soms geintjes. Humor is belangrijk, anders blijf je in een negatieve sfeer hangen," stelt Klaassen. "In de laatste twee competitiewedstrijden van het seizoen kreeg ik toch nog wat speeltijd. Er waren namelijk zoveel jongens geblesseerd dat Allardyce echt niet meer om mij heen kon. Toen appte Maarten iets van: kon de trainer niemand vinden bij Everton Onder 12? Haha."
 
De 25-jarige Klaassen is blij dat hij weg is bij de Merseyside-club. "Je kunt nu vaststellen dat het geen match was." Bij Werder Bremen is Klaassen nu al een onbetwiste basisspeler geworden en dat doet hem goed. "Het leven is sowieso veel mooier als je elke week speelt."