Geïrriteerde Mourinho verlaat persconferentie na 3 minuten: 'Er zijn vele redenen'

Geïrriteerde Mourinho verlaat persconferentie na 3 minuten: 'Er zijn vele redenen'

05-10-2018 17:39
35

José Mourinho was vrijdag snel klaar met de persconferentie voorafgaand aan de Premier League-wedstrijd van Manchester United tegen Newcastle United. De Portugese manager hield het na drie minuten en 32 seconden voor gezien.

Een geïrriteerde Mourinho gaf vooral korte antwoorden en liet één vraag zelfs helemaal onbeantwoord. Zo vroeg een journalist waarom Manchester United het zo moeilijk heeft. "Vanwege vele redenen", was de reactie van Mourinho, die weigerde om een verdere toelichting te geven.

Mourinho erkende wel dat de resultaten teleurstellend zijn, maar weigert het heel zwart in te zien voor United, dat de slechtste seizoensstart beleeft sinds 1992. "Van de laatste zeven wedstrijden hebben we er maar één verloren (in de League Cup tegen Derby County stond het na reguliere speeltijd gelijk, red.) en in eigen huis zijn we dit seizoen nog maar één keer verslagen."

"Aan de andere kant zijn we er in de laatste drie wedstrijden niet in geslaagd te winnen", moest Mourinho toegeven. "Remises geven niet het gevoel van een nederlaag, maar ook niet de blijdschap van een overwinning. Het is dus belangrijk voor ons om de wedstrijd van zaterdag te winnen."