LIVE-discussie: Advocaat kiest weer niet voor Dessers; Van Hooijdonk op de bank

LIVE-discussie: Advocaat kiest weer niet voor Dessers; Van Hooijdonk op de bank

05-10-2018 19:12
48

NAC Breda wil vrijdagavond op bezoek bij FC Utrecht een einde maken aan de vrije val. De Brabanders verloren zeven van de laatste acht officiële duels en staan laatste in de Eredivisie. De Domstedelingen bezetten de zestiende plek.

Trainer Dick Advocaat van FC Utrecht voert geen wijzigingen door. Hij gaat daarmee opnieuw voorbij aan Cyriel Dessers. Sander van de Streek krijgt net als vorige week tegen FC Groningen (1-1) de voorkeur boven de Belgische spits. Hij vormt een voorhoede met Gyrano Kerk. Ook het middenveld blijft intact met Joris van Overeem, Simon Gustafson, Nicolas Gavory en Urby Emanuelson. 

NAC-coach Mitchell van der Gaag kiest voor dezelfde elf spelers die aan de aftrap verschenen tegen PSV. Gervane Kastaneer en Mikhail Rosheuvel staan weer op de vleugels, Robert Mühren is de nummer tien en Jurich Carolina speelt als linksback. Sydney van Hooijdonk neemt plaats op de bank. Hij maakte de afgelopen weken indruk bij NAC onder 19.

De opstellingen

FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Letschert, Janssen, Guwara; Van Overeem, Gustafson, Gavory; Kerk, Van de Streek, Emanuelson

NAC Breda: Van Leer; Sporkslede, Kock, Mets, Carolina; Nijholt, Mühren, Kali; Rosheuvel, Te Vrede, Kastaneer