Dringend advies Verbeek: 'Misschien moet iemand het stokje van hem overnemen'

Dringend advies Verbeek: 'Misschien moet iemand het stokje van hem overnemen'

Gepubliceerd: zaterdag 6 oktober 2018 om 10:55za 06-10-2018 om 10:55

FC Groningen is het aan de stand verplicht om weer een subtopper in de Eredivisie te worden. Dat vindt Gertjan Verbeek. Het huidige seizoen verloopt vooralsnog dramatisch voor De Trots van het Noorden: zeven competitieduels leverden slechts vijf punten op. Afgelopen week werd Groningen bovendien uitgeschakeld in de KNVB Beker. 

In gesprek met Dagblad van het Noorden stelt Verbeek dat er 'een duidelijk plan' nodig is. "FC Groningen zit in een negatieve spiraal: het voetbal is minder, daardoor komen er minder toeschouwers en sponsoren en het gevolg is dat de financiële mogelijkheden kleiner worden. Daarom moet FC Groningen innovatief zijn."

"Dat de club kiest voor eigen jeugd is goed, maar de afgelopen jaren is juist op dat gebied en bij de scouting veel kennis verloren gegaan. Een duidelijke visie over hoe te trainen en te voetballen ontbreekt", vervolgt de clubloze oefenmeester.

"Je kunt je ook afvragen of Hans Nijland nog dezelfde drive heeft. Hij trekt de kar nu al zo'n twintig jaar. Misschien moet hij hulp krijgen of moet iemand het stokje van hem overnemen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat FC Groningen degraderen?

Ik denk het wel
22%
Nee, het komt nog goed
46%
Te vroeg om daar over te besluiten
33%
(2475 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws