'Raakte het plezier bij Vitesse kwijt, ik werd goed opgevangen bij Heerenveen'

'Raakte het plezier bij Vitesse kwijt, ik werd goed opgevangen bij Heerenveen'

Gepubliceerd: zaterdag 6 oktober 2018 om 17:40za 06-10-2018 om 17:40

Mitchell van Bergen maakte afgelopen zomer de overstap van Vitesse naar sc Heerenveen. De aanvaller zat op een dood spoor bij de Arnhemse club en koos voor een nieuw avontuur in Friesland.

SC Heerenveen was niet de enige optie voor de negentienjarige Van Bergen. Ook VVV-Venlo toonde interesse, maar zijn keuze viel op Heerenveen. Deze keuze heeft voor een groot deel met technisch directeur Gerry Hamstra te maken. Hamstra was in het verleden technisch directeur bij Vitesse. "Het klikt heel goed. Hij heeft mij zeker overtuigd", stelt de Ossenaar in gesprek met ELF Voetbal.

De Ossenaar heeft bij Heerenveen het plezier in voetbal teruggevonden, nadat hij bij Vitesse weinig kansen voor zichzelf zag. "Ik wil niet zeggen dat ik het plezier helemaal kwijt was, maar ik merkte wel dat ik wat negatiever werd. Je weet dat je niet gaat spelen. Hier werd ik goed opgevangen door het team. Je begint opnieuw. Dan ben je automatisch optimistischer."

Van Bergen heeft tot nu toe in alle zeven wedstrijden dit seizoen minuten gemaakt. Hij wacht nog op zijn eerste doelpunt. Heerenveen speelt op zaterdagavond om 20.45 uur in Doetinchem tegen De Graafschap.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Van Bergen het redden bij sc Heerenveen?

(518 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws